Senin 24 Maret 2020 Materi Ajar B.Lampung Kelas IV E
MATERI AJAR
MATA PELAJARAN : Bahasa Lampung
KELAS/SEMESTER : IV/ DUA
TAHUN PELAJARAN : 2019/2020
ALOKASI WAKTU : PERTEMUAN KE
TANGGAL : 23 Maret 2020
Kegiatan Pendahuluan
Pertemuan ke XI
Guru : Bahasa Lampung
Orientasi
> Melakukan pembukaan dengan salam pembuka dan berdoa untuk memulai pembelajaran
> Sebelum memulai pelajaran, guru mengajak peserta didik untuk bernyanyi bersama yang ada pada buku siswa, guru juga bisa mengajak peserta didik menyanyikan lagu lain yang sesuai dengan tema pelajaran.
> Memeriksa kehadiran peserta didik sebagai sikap disiplin
> Menyiapkan fisik dan psikis peserta didik dalam mengawali kegiatan pembelajaran.
Apersepsi
Mengamati
Peserta didik mengamati Cerita tentang Wai Khanau
Menanya
Peserta didik bertanya tentang hal-hal yang terkait dengan cerita kaniklah kanan halal,sihat,aman ghik begizi
Eksplorasi/eksperimen
Peserta didik melalui belajar kelompok berlatih menjodohkan kosa kata dengan terjemahannya
Mengasosiasi / Menalar
Peserta didik menjawab pertanyaan yang diberikan oleh guru yang berkaitan dengan kosa kata dan terjemahannya
Mengkomunikasikan
Peserta didik mampu mendemonstrasikan tanya jawab dengan temannya berkaitan dengan cerita kaniklah kanan halal, sihat, aman, ghik begizi dengan kalimat sederhana.
Kaniklah Kanan Halal , Sihat, Aman Ghik Bergizi
Enggal sanak haghus nganik kanan sai wat syaghat ni yakdo halal, sihat,aman ghik bugizi. Kanan sai halal yakdo sai dacok dikanik ghik diunutni secagha benogh sai cucuk jama tuttunan agama. Nganik kanan sai halal dacok mangsa beghkah dunya ghik akhighat. Kanan sai sihat ghik aman yakdo kanan sai beghsih, segegh, mak kadaluaghsa, mak ngandung zat sai kimia ghik zat sai bughacun bageghni jama mak ngandung mikroba sai bubahaya guwai kesihatan. Kanan sai bugizi yakdo seunyinni dapok tuwoh ghik ughik sehat.
Wat 3 (telu) kelompok zat gizi sai ghaghus tekandung dilom kanan inuman sai gham kanik ghik ghik inum guwai badan gham yakdo:
1. Sumber zat tenaga, yakdo zat karbohidrat sai tekandung dilom padi padian, umbi umbian ghik tepung tepungan.
2. Sumber zat pembangun, yakdo zat phgotein sai tekandung dilom kacang kacangan, kanan sai asalni anjak hiwan (iwa, daging, tahlui) ghik olahani ditambah susu, lemak, minyak ghik gula secukupni.
3. Sumber zat pengatugh, yakdo vitamin ghik mineral tekandung dilom sayugh ghik buah.
Ulih enggal macom kanan kughang genok kandungan gizini, mula haghus dibiasako nganik kanan sai bumacom macom ghik begizi seimbang, nyin kanan jeno ngandung zat tenaga, zat pembangun ghik pengatogh gizi sai helau ghik genok dacok ngebattu peghtumbuhan ghik peghkembangan sanak secagha optimal ghik dapok ningkatko keceghdasani. Kidang kisanak kekughangan gizi, dapok ngakibatko peghtumbughan ghik peghkembanganni jadi teghambat. Penyediaan kanan sai halal, sihat, aman ghik begizi di keluaghga, lingkungan sekolah ghik masyarakat penting benogh guwai ngedukung kepeghluan gizi ghik kesihatan sanak.
Latihan
1 api gawoh syaghat ni kanan sai haga gham kanik?
2. Api sai dimaksud jama kanan sai sehat ghik aman?
3. Api sai dimaksud jama kanan sai bergizi?
4. Tulisko 3 (telu) kelompok zat gizi sai dipeghluko badan gham!
5. Ulah api gham haghus nganik kanan sai begizi?
TUGAS HOME LEARNING MINGGU KE DUA.
Salinlah Kalimat di Bawah Ini ke Dalam Aksara Lampung.
1. Kanian sihat ghik bugizi.
2. Jagalah kebeghsihan lingkungan.
3. Kanian sai bugizi yakdo pak sihat lima sempughna.
4. Kaniklah kanan halal, sihat ghik bugizi.
5. Ghajin pangkal pandai, himat pangkal kaya.
Penutup
Guru mengadakan refleksi hasil pembelajaran
Guru bersama peserta didik menyimpulkan hasil pembelajaran
Guru mengadakan tes tulis/lisan
Guru memberikan pesan-pesan moral terkait dengan materi atau penanaman sikap, baik spiritual maupun sosial
Guru menjelaskan secara singkat materi yang akan dipelajari pada pertemuan berikutnya
Guru mengajak berdoa dan diakhiri dengan salam
Komentar
Posting Komentar